Wielokrotnie przekonałam się w kuchni, że nic tak nie pomaga w gotowaniu, jak dobra patelnia. Czy chodzi o smażenie bez przywierania, czy o równomiernie rozprowadzone na…
Kiedy wejdziecie już na drogę pieczenia na zakwasie, nie będziecie chcieli z niej schodzić. Tak jest przynajmniej w moim przypadku. Wypieki te są naprawdę na innym pozio…
Szybka i przepyszna zupa, którą pokochacie! Pieczone pomidorki, ociekające aromatem gorącego lata, z dużą dawką czosnku, który upieczony robi się jak słodko-pikantne mas…
Mogę już ostatecznie powiedzieć, że osiągnęłam z tym chlebem wszystko, czego szukałam w tym wypieku. Mięciutka, bogata porowatość ciasta, chrupiąca skórka, duża objętość…
Właściwie od jakiegoś czasu u mnie w kuchni króluje kuchnia azjatycka i włoska. Lubię te mieszanki smaków, konsystencji, chrupkich dodatków, kwaskowych nut, doskonałych …
Dla poszukiwaczy pomysłu, jak zjeść jajko inaczej, na co dzień i od święta. Mamy tu delikatne pieczarki, klasycznie doprawione, wymieszane z żółtkami, paroma dodatkami d…
Brownie to jedno z najprostszych ciast na świecie, a zarazem jedno z najbardziej kapryśnych, bo w tym przypadku liczymy na idealną konsystencję ciasta. Jakie ma być brow…
W oczekiwaniu na wiosnę i słońce trzeba uprzyjemniać sobie te ostatnie podrygi zimy, która dała by sobie już spokój z dręczeniem ludzi wielbiących ciepłą aurę :P Na fajn…
Pieczenie tortów to z jednej strony przyjemność z efektu, a z drugiej dość sporo pracy. Jednym słowem wyzwanie dla ambitnych. Ja niestety totalnie nie jestem zwolennikie…
Smaczny i szybki do zrobienia gulasz z kurczaka. Wartościowe, lekkie białko, spora porcja warzyw, z aromatem przypraw. Kolejny dobry obiad, można kombinować z warzywnymi…