TRYB JASNY/CIEMNY

Ostra zupa dyniowa z cheddarem

Może i Halloween nie świętuję, ale z pewnością świętuję sezon na dynię. Już myślałam, że przestałam lubić zupę dyniową, bo jednak co dynia, to inny smak i ostatnio mnie …

Duszone śliwki na poranek

Każdy ma jakieś klasyki, na bardzo szybkie poranki. Głównie ci, co jedzą śniadania, a śniadanie to podstawa. Uważam jednak, że to, co obecnie jest głoszone, że powinno b…

Placek ziemniaczany z szynką

Pożyczona tarka dobrze się sprawdziła. Studenci wykorzystują zapasy i pokłady nienaukowej energii. Lubię wspólne gotowanie, zwłaszcza z wyluzowanymi ludźmi, którzy wiedz…

Ryżowa sałatka z selerem i czarną fasolą

Przyznaję, że gotowanie z półproduktów jest równie przyjemną czynnością, jak wyrabianie ich od podstaw. Bo taka idealnie ugotowana fasola w puszce pomaga, jak niejeden o…

Pękate muffiny dyniowe, z czekoladą i orzechami

Zachwyca mnie uroda jesieni. Myślę, że człowiek wrażliwy na przyrodę, jest godny zaufania. Lubię gdy przy zwyczajnym powrocie z uczelni, ktoś zwróci uwagę jak liście zmi…

Frittata z dyniowym puree

Puree z dyni to dobry dodatek do wielu rzeczy. Z jednej dużej dyni, wychodzi go naprawdę sporo, ale nie trzeba męczyć się z tym wszystkim na raz. Ja zamroziłam dwa słoik…

Z energią na parkiet - kolekcja Reebok Dance II

Dotarła do mnie kolejna przesyłka z rzeczami z kolekcji Dance Reebok . Po pierwszej , którą kiedyś Wam pokazywałam, już wiedziałam, że będzie to coś dobrego jakościowo or…

Mój sposób na soczewicę

Jeszcze nie dość popularne i pomijane warzywa strączkowe, to cudowne źródło składników odżywczych. Najczęściej wybieram soczewicę i dlatego, chciałabym Wam pokazać, w ja…

Chlebek dyniowy z espresso i gorzką czekoladą

Złapał mnie idylliczny stan. Bez pośpiechu i nadrabiania, po prostu życie dniem codziennym, na chwilkę bez planowania. Jednak niedługo pochłonie mnie, bezkresna przestrz…

Quiche z grzybami, cebulą i kozim serem

Wrzesień się kończy, a za co mu dziękuję? Za wolny czas, żeby spotkać się z bliskimi znajomymi, którzy są mi cenni i na których mogę liczyć. Żeby porządnie poćwiczyć i p…

Scones we włoskim klimacie, z parmezanem i suszonymi pomidorami

Przy niepewnej pogodzie, każdy ma jakiś sposób na spędzanie czasu. Nie trudno się domyślić, że u mnie, kroki kieruja sie w kuchenna strone. Towarzyszem są dobrzy znajomi…

Faszerowane papryki z tuńczykiem i mozzarellą

Upodobanie do papryk znalazło się u mnie od mamy, która jest mistrzynią w ich przyrządzaniu, na wszelkie sposoby. To od niej biorę większość przepisów na takie sezonowe …

Polecane posty

Copyright © Taniec Smaku