TRYB JASNY/CIEMNY

Cykl, co w pucharku? Kasza jaglana na słodko


Kupiłam sobie pucharek, taki dla pobudzenia kreatywności. Postaram się co tydzień lub dwa, przygotowywać dla Was inspiracje na pucharkowe pyszności, bo jak dla mnie, co by tam nie włożyć, to będzie się apetycznie prezentować. No dobra nie rozwijajmy tej myśli :P
Kasza jaglana w słodkiej wersji, na śniadanie, zamiast owsianki.

Składniki (1 porcja):
1/4 szklanki kaszy jaglanej, suchej i przepłukanej
1/2 szklanki mleka sojowego
1/4 szklanki wody
1/2 szklanki owoców leśnych, mrożonych
syrop klonowy/miód

W rondelku zagotować mleko i wodę, z kaszą. Gotować ok. 15 minut do wchłonięcia płynów i miękkości. Gorącą kaszę przełożyć do pucharka, nałożyć mrożone owoce i polać syropem.



Komentarze

  1. w takim razie czekam na wszelkie smaczne pucharkowe inspiracje! widzę, że dziś już coś pysznego proponujesz :) taką jaglankę w formie deseru chętnie bym zjadła!

    OdpowiedzUsuń
  2. masz moze instagrama:)?

    OdpowiedzUsuń
  3. świetnie pobudza wyobraźnię :)

    OdpowiedzUsuń
  4. szkoda ze mleko sojowe i syrob klonowy to drozyzna , bo z checia bym sprobowala;]

    OdpowiedzUsuń
  5. Odpowiedzi
    1. Można pomyśleć ze sie je deser na śniadanie, jak w bajce :))

      Usuń
  6. Wygląda super ! I te owoce na wierzchu :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Kasza jaglana zawsze super, szczególnie na wiosenne osłabienia i okres wytężonej pracy umysłowej( lecytyna), dlatego zapadłaś mi tym pucharkiem w pamięć. Zaserwowałam go sobie dzisiaj na śniadanie, dziękuję za inspirację :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No właśnie, coś to wiosenne osłabienie daje mi się ostatnio we znaki, więc jadam takie energetyki ;)

      Usuń

Prześlij komentarz

Polecane posty

Copyright © Taniec Smaku