TRYB JASNY/CIEMNY

Koktajl dyniowy


To jest tak, gdy napieczesz dużo dyni, zmiksujesz, a później kombinujesz gdzie by tu ją jeszcze wcisnąć. Taki koktajl przyjmie wszystko i to już jest potwierdzone przez dziesiątki dodatków, teraz też przez dynię.
Kremowy, aksamitny koktajl o orzechowym aromacie z dodatkiem cynamonu. To się nazywa złota jesień w szklance.

Składniki:
3 łyżki puree z dyni
1 mały banan
1 łyżeczka masła orzechowego
1/2 szklanki mleka roślinnego
szczypta cynamonu

Wszystkie składniki zmiksować blenderem.

*brzegi szklanki są umoczone w wodzie i obtoczone w cukrze kokosowym.


Komentarze

  1. Swietny przepis na wykorzystanie puree z dyni. Z pewnoscia tez taki zrobie. Mam przeczucie,ze koktajl jest pyszny :-).

    OdpowiedzUsuń
  2. Jeśli smak jest równie dobry co prezencja to się rozpłynę ;D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dla mnie super, ale ja lubię wszystko co jest z dynią :D

      Usuń
  3. Ma cudowny kolor :)
    Też uwielbiam dynię, więc w takim koktajlu z pewnością bym się zakochała :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Polecane posty

Copyright © Taniec Smaku