Łosoś w zielonym pesto
Łosoś jak to ryba dobrze (w)pływa. No dobra dość żartów, ale dlaczego te ryby jeść. A no dlatego, że oprócz dużej ilości witamin, mają zdrowe kwasy omega-3, które między innymi chronią nasze serce, a u pań dodatkowo zapobiegają wahaniom nastrojów.
Łosoś ma wspaniałe soczyste mięso, o
charakterystycznym, wyraźnym smaku, a dodatek pesto nadaje mu włoskiego aromatu. Myślę, że taką rybkę to pokochacie :)
Składniki:
- 1 kg filetu z łososia (może być mniej)
- pół średniego słoika zielonego pesto
- sól
Szybko, prosto, zdrowo i bardzo smacznie. Wydawać by się mogło, że to niemożliwe, a jednak!
OdpowiedzUsuńUWielbiam to połączenie - kiedyś zrobiłam je na zasadzie "mam łososia co mam w lodówce" i od tamtej pory robię taką rybkę często :)
OdpowiedzUsuńŁosoś super,często kupuję w Lidl łososia do zapiekanki,wychodzi super.
OdpowiedzUsuńZdecydowanie uwielbiam ryby w każdej postaci. Nie tylko dorsza - jestem ogromną miłośniczką łososia. Często przygotowuję go według przepisów widniejących pod adresem https://mowisalmon.pl/produkty/ Czy łosoś znajduje się w Twoim jadłospisie?
OdpowiedzUsuń