Quesadilla z serem i szynką
Gdy burczy w brzuchu, nie mamy wtedy ochoty przygotowywać pracochłonnego posiłku, którego czas przygotowania, odbije się nam na nerwach. Chcemy jednak zjeść smacznie, więc polecam zabrać się za quesadilla, w szybkiej wersji. Głównym składnikiem jest tutaj tortilla, którą wypełnia się serem i dodatkami. Szybkie, smaczne i kojące nerwy :)
Składniki (1 porcja):
- 1 placek tortilli
- 2 plastry sera żółtego (np. radamera)
- 2 plastry szynki
- 3 paski awokado
- garstka rukoli
Do podania: keczup, majonez
Na połowę tortilli nakładamy ser, szynkę, awokado i rukolę. Składamy na pół i rozgrzewamy patelnię grillową. Kładziemy placek na patelni i obciążamy go średnim garnkiem (tak kładziemy garnek na placku, żeby się dobrze spłaszczył i przypiekł). Po ok. 3 minutach przewracamy tortille na drugą stronę i znowu kładziemy na nią garnek, przypiekamy 3 minuty. Tortilla powinna mieć ciemne spieczone paski i roztopiony ser.
zgadazam się w 100% - smaczne, szybkie danie!
OdpowiedzUsuńOd kiedy pierwszy raz ją zrobiłam, w podobnej wersji, tak teraz jestem jej wierna:)Pychota
OdpowiedzUsuńHmm, wygląda intersująco. Muszę spróbować :-)
OdpowiedzUsuń