Kanapka z wędzonym łososiem i jajkiem
Utarła się u nas w domu taka mała tradycja, że w niedzielę na śniadanie jemy jajecznicę lub po prostu jajka w jakiejś formie. W szafce leżał jednak cudowny żytni chleb, więc powstały kanapki z jajkami i łososiem, urozmaicone paroma dodatkami.
Składniki(1 kanapka):
- kromka chleba żytniego
- plaster wędzonego łososia
- majonez do posmarowania
- rukola, parę listków
- 2 plastry jajka
- plaster suszonego pomidora
Wspaniałe kanapki w pięknych kolorach! Lubię bardzo jajko z takim lekko miękkim żółtkiem :)
OdpowiedzUsuńNa kanapkach dosłownie wszystko co lubię. Apetyczne kolory :)
OdpowiedzUsuńMoje ulubione dodatki - wędzony łosoś + rucola i do tego jajko ;) poezja w czystej postaci!
OdpowiedzUsuńIle minut gotowałaś jajko. kocham takie jajca :D
OdpowiedzUsuńJajko wsadziłam do rondla z letnią wodą i od zagotowania 5 minut :)
Usuń