TRYB JASNY/CIEMNY

Koktajl orzechowy z gruszką i mango



Co jecie na drugie śniadanie? Jeżeli między śniadaniem, a obiadem nie jestem zbyt głodna, to jem jakieś warzywo, owoc lub robię koktajl. Oczywiście, dużo zależy od tego, jaki jest odstęp czasu między głównymi posiłkami i czy jestem w domu, czy poza nim. Wtedy niezastąpione stają się kanapki czy owsianki w słoiku.
To niebanalne połączenie składników, wyczarowuje nam sycący koktajl, z orzechowymi drobinkami i orzeźwiającym posmakiem. Polecam, bardzo sycący :) 

A drugą połowę mango, możecie zużyć do owsianki z lodówki i zjeść następnego dnia :D
Składniki (ok. 350 ml)
  • 1 gruszka ze skórką (najlepiej konferencja)
  • 1/2 mango
  • 1/2 szklanki dowolnego mleka (sojowe idealnie pasuje)
  • 1 łyżka mielonych orzechów (mogą być laskowe, migdały, włoskie)
Wszystkie składniki dokładni zmiksować. Jeżeli wolicie trochę rzadszą konsystencję, to dolejcie więcej mleka lub wody. 






Komentarze

Prześlij komentarz

Polecane posty

Copyright © Taniec Smaku