Koktajl orzechowy z gruszką i mango


Co jecie na drugie śniadanie? Jeżeli między śniadaniem, a obiadem nie jestem zbyt głodna, to jem jakieś warzywo, owoc lub robię koktajl. Oczywiście, dużo zależy od tego, jaki jest odstęp czasu między głównymi posiłkami i czy jestem w domu, czy poza nim. Wtedy niezastąpione stają się kanapki czy owsianki w słoiku.
To niebanalne połączenie składników, wyczarowuje nam sycący koktajl, z orzechowymi drobinkami i orzeźwiającym posmakiem. Polecam, bardzo sycący :) 

A drugą połowę mango, możecie zużyć do owsianki z lodówki i zjeść następnego dnia :D
Składniki (ok. 350 ml)
  • 1 gruszka ze skórką (najlepiej konferencja)
  • 1/2 mango
  • 1/2 szklanki dowolnego mleka (sojowe idealnie pasuje)
  • 1 łyżka mielonych orzechów (mogą być laskowe, migdały, włoskie)
Wszystkie składniki dokładni zmiksować. Jeżeli wolicie trochę rzadszą konsystencję, to dolejcie więcej mleka lub wody. 






Komentarze

  1. uwielbiam różnego rodzaju koktajle! ten wygląda bosko ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. mmm! orzechy i gruszka muszą razem super smakować!

    OdpowiedzUsuń
  3. Z orzechami to może być pyszne!

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Jeśli jesteś anonimowym użytkownikiem, to miło mi będzie, gdy podpiszesz się imieniem. Wystarczy wybrać opcję - komentarz jako: "Nazwa/Adres URL" i wpisz swoje imię/pseudonim. Dla mnie to przyjemniej niż anonim ;)

Popularne posty